GIV logo2014

Kartlegging og inntak

Rett og plikt til norskopplæring

GIV får melding fra NAV / bosettingskommunen om de som er innvilget rett til gratis norskopplæring etter bestemmelsene i Introduksjonsloven (se generell informasjon). GIV sender innkalling til en samtale der vi sammen med deltakeren kartlegger blant annet tidligere skolegang, arbeidserfaring, norskkunnskaper og evt. andre språkkunnskaper. Det er viktig at deltakeren møter til samtalen, og at han/hun har med seg gyldig legitimasjon. Deltakeren kan som hovedregel starte i en norskkgruppe første mandag i påfølgende måned.

Det vanlige er at deltakeren går én måned i en inntaksgruppe. Der vil deltakeren lære vanlige norske ord og setninger. Det blir lagt stor vekt på muntlig trening. I tillegg til norskundervisning avklarer vi i løpet av den første måneden hvilke mål deltakeren har, f.eks. om målet er videre skolegang eller arbeid. Det gjør vi for å sikre at deltakeren får delta i den norskgruppen som passer best i den videre undervisningen.

Det hender også at deltakeren kommer direkte inn i en norskkgruppe tilpasset kunnskapsnivået sitt.

Betalingsdeltakere (f.eks. arbeidsinnvandrere og studenter)

Deltakere som ikke har rett til gratis norskopplæring må kontakte GIV for å avtale tid for en kartleggingssamtale (se over). Disse deltakerne må selv betale for undervisningen, kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  for opplysninger om pris. Betalingsdeltakerne følger ellers de samme rutinene som rett og plikt-deltakerne, se over. 

 

 

 

 

                                                

 Utskrift  E-post

Snarveier

fronter logo

banner

le

bok

Skoleruta Hedmark

Skoleruta viser når det er høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og sommerferie og når elevenes øvrige fridager er. Det er også lagt inn offentlige høytidsdager/helligdager i kalenderen.