GIV IKS

Farzana Qasimi

Fra Afghanistan til Norge

Afghanske Farzana Qasimi reiste fra Iran til Norge i 2008, sammen med familien sin. På den tiden hadde hun aldri før hatt en jobb og hadde ingen skolegang eller utdanning, men snakket både afghansk og iransk.

Farzana har alltid likt å lære nye ting. Da hun bodde i Iran, hadde hun en nabo som var lærer på et voksenopplæringssenter, og av henne lærte Farzana og familien nyttige ord og setninger.

Da familien kom til Norge, var Farzana rask med å starte norskopplæringen.

«Jeg kunne lese og skrive litt da jeg kom til Norge, og jeg har alltid vært opptatt av å lære nye ting. Derfor startet jeg med norskopplæring så fort jeg hadde mulighet.»

Lærevillig og målrettet
Da oppholdstillatelsen ble et faktum og familien flyttet til Kongsvinger, startet Farzana på introprogrammet ved Glåmdal Interkommunale Voksenopplæring (GIV). Sporenstreks etter fullført program, gikk hun videre på norskkurs og gjennomførte sin seks måneder lange språkpraksisperiode ved Vennersberg skole.

Den målrettede damen gikk herfra videre til grunnskoleopplæring, noe hun gjennomførte og bestod med glans. Farzana har alltid vært interessert i kontorarbeid og sekretæryrket. Da muligheten bød seg for et 50% vikariat som resepsjonist hos GIV, var hun snar med å takke ja til tilbudet.

Farzana trivdes veldig godt med resepsjonistarbeidet hos GIV denne perioden, og med hennes store arbeidsmoral og gode leveranser, vokste vikariatet raskt til 80%. i 2014 ble vikarstillingen hun hadde, utlyst til 100% fast stilling. Det kom inn mange søknader og Farzana sin var en av dem. Etter at intervjuprosessen med de aktuelle kandidatene var gjennomført, fikk hun den positive meldingen med tilbud om fast stilling hos GIV- noe hun gledelig takket ja til.

Dyktig og serviceinnstilt resepsjonist
Deretter har det vært en travel og givende hverdag for Farzana på GIV. Hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker, og bruker aktivt sin innvandrerbakgrunn i arbeidet med å veilede andre som vil lære norsk, ta kurs eller utdanning. Den blide damen betjener resepsjonen, og møter alle løsningsorientert og serviceinnstilt i det daglige. I tillegg til å finne gode løsninger som resepsjonist, har hun blant annet ansvar for de nasjonale prøvene som gjennomføres hvert kvartal.

Full fart mot fagbrev
For tiden er Farzana opptatt med å ta mer utdanning innen service- og samfunn. Hun har bestått skriftlig eksamen til fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget og venter nå på å ta den tverrfaglige prøven. Den målrettede resepsjonisten har snart 10-års jubileum i skranken hos GIV, og ser for seg at hun etter hvert går vegen videre mot utdanning innen regnskap.

«Jeg kan sette meg inn i mange av elevenes utfordringer, og det gjør meg glad om jeg kan hjelpe noen som er i samme situasjon som jeg var.»